Hospitalslager

Lager og logistik til hospitaler er i øget fokus i Danmark i forbindelse med nye hospitalsudvidelser. Kardex Remstar leverer løsninger til hospitaler både til de enkelte afdelinger eller som et led i den samlet lager og logistik. Alle med formål at skabe en pladsbesparende, sikker og ren håndtering af artiklerne, og frigøre personalets tid fra lagerhåndtering til i stedet af kunne fokusere tiden på patienterne.

 

Lageroptimering med lagerautomat i gennem etager

Kardex Remstar har udviklet og leveret lagerautomater der går gennem op til 6 etager i op til 30 meters højde. Dimensioner tilpasses det enkelte hospital. I nederste etage håndteres indlagring og varemodtagelse. Via lagerautomaten transporteres hylderne op og ned til de enkelte etager, hvor personalet via et login har adgang til de artikler, der er relevante for netop deres afdeling. Det betyder, at lagerautomaten både fungerer som en lagerenhed for det centrale lager, et depot for de enkelte hospitalsafdelinger, og i tillæg fungerer som en transportenhed. Lagerautomaten kan i tillæg klimastyres selv efter strenge renrums normer så som EN – ISO klasse 5 - 8. Temperaturstyring og luftfugtighedsstyring er andre muligheder. Lagerautomaten er særdeles lydsvag, hvor Kardex Remstar kan fremvise konkrete lave lydmålinger fra en test hos et hospital.

 

Fordelene i et overblik

 

  • Enorme pladsbesparelser. Eksempelvis indeholder en lagerautomat (25 meter høj med i alt 5 arbejdsåbninger – én ved hver etage), der fylder blot 10 m2 gulvareal kunne indeholde 600 m2 lagerareal og 92 m3 volumen.
  • Ingen uautoriseret adgang. Hospitalsartiklerne er lukket inde og personalet har tilgang til deres artikler via et login.
  • Højere effektivitet og mere tid til patienterne. Artiklerne bliver automatisk transporteret fra lageret til den enkelte afdeling.
  • Ren og sikker håndtering af artiklerne. Mulighed for at lagre i et klimastyret miljø og mulighed for at lagerføre sterile artikler. Ingen uautoriseret adgang sikrer bedre kontrol på lagerbeholdningen.
  • Mere plads til patienterne. Lagerautomaten kan fungere som helt eller delvis depotrum på de enkelte afdelinger.
  • Bedre ergonomi for personalet. Alle artikler præsenteres til personalet i en ergonomisk korrekt højde.

 

Animationen viser princippet for Kardex Shuttle XP til hospitaler igennem flere etagler.

 

 

 

 

 

Kardex Remstar løsninger til de enkelte hospitalsafdelinger

 

Kardex Remstar har en omfattende udvalg af mindre lagerautomater, der kan anvendes på de enkelte afdelinger til at indeholde depotrum artikler eller sterile artikler. Lagerautomaterne tilpasses højden på lokalet, og alle hylder bliver automatisk præsenteret til personalet i en ergonomisk korrekt højde. Pladsen udnyttes optimalt, og typisk spares mellem 50-70 % af gulvarealet i forhold til lagring i reoler. Ligeledes er der ingen uautoriseret adgang til artiklerne. Lagerautomaterne er enkle at håndtere. Blot ved at trykke på 2 - 3 knapper, kan artiklerne fremfindes.

 

Referencer

 

Kardex Remstar har et udvalg af referencer både på større logistikløsninger samt mindre enkle lagerautomat løsninger til de enkelte afdelinger. Eksempler er Hillerød hospital, Karlstad Sjukhus, Odense Universitets Hospital, North Karella, Kolding Sygehus, Esbjerg Sygehus. Kontakt os gerne for mere information.

Kontakt

Kardex Danmark AS
Kærvej 39
5220 Odense SØ
  +45 6612 8224
 
Kontakt vores sælgere:

Morten Hvenegaard

Salgskonsulent Jylland og Fyn

morten.hvenegaard(at)kardex.com
  +45 29 74 86 51

Jens Døssing
Salgskonsulent Sjælland og Fyn
jens.dossing(at)kardex.com
  +45 66 12 82 24

Nikolaj Bjørn Eriksen

Salgschef og salgskonsulent Sjælland

Nikolaj.eriksen(at)kardex.com
  +45 31 13 70 74