Hvilke typer lagerautomater findes, og hvad skal jeg vælge?

Der findes mange typer af lagerautomater. Sammensætningen af lagerautomaterne optimeres til hvert enkelt projekt og oftest kombineres lagerautomaterne med en softwarepakke, der yderligere optimerer processerne.

 

Vi vil i det følgende kort give eksempler på typer af lagerautomater. Du er også altid velkommen til at kontakte os for mere information eller viden.

 

”Lift princippet” – også kaldet for VLM. Kardex Shuttle XP modellerne

 

Med dette princip hentes en hylde til en arbejdsåbning. Efter plukket er gennemført returneres hylden, og en ny hylde hentes til arbejdsåbningen. I Kardex Shuttle XP modellerne er det muligt at håndtere to hylder i samme plukkeproces for at øge effektiviteten. Hyldebredde findes i standard fra 1.250 mm og op til 4.050 mm. Valget af hyldestørrelse afhænger af formålet. Er behovet at frigøre plads på ikke aktive artikler, kan en 4.050 mm hylde være det rigtige, men skal der plukkes mere frekvente artikler, vil man typisk lagre det i mindre hylder og i stedet flere lagerautomater – alt efter behovet. En operatør vil på denne måde gå mellem flere automater og hylderne præsenteres uden ventetid.

 

Der findes liftautomater der indeholder kasser i stedet for hylder. I forhold til lift lagerautomater der kun indeholder kasser, vil en lift lagerautomat der indeholder hylder have en betydelig højere udnyttelse af volumen plus højere fleksibilitet, da der er mindre spildplads inde i en lagerautomat med hylder end i en lagerautomat med kasser. Du kan dermed lagre flere varer på det samme gulvareal i en liftautomat med hylder i forhold til en liftautomat med kasser. Desuden kan der i en Kardex Shuttle XP lagerautomat med hylder lagres dynamisk med 28 forskellige højdevarianter for optimal løbende udnyttelse af volumen, hvorimod højdemulighederne i en lagerautomat med kasser er man begrænset til færre højdevarianter, svarende til kassens højde. Hylden kan inddeles i de lokationer der er mest optimalt, og den eneste begrænsning på artikeldimensioner er hyldens mål, hvorimod en lift automat med kasser er man begrænset af kassens mål. Man er ikke begrænset af performance i en lagerautomat med hylder. Plukkeeffektiviteten bestemmer du selv, da dette er et forhold mellem hyldemål og antal lagerautomater. Flere lagerautomater med et mindre hyldemål giver flere plukkelinjer end færre lagerautomater med et større hyldemål.

 

En”lift” eller ”VLM” lagerautomat med hylder giver altså mest muligt volumen og fleksibilitet til at løse de fleste opgaver og med en høj performance.

 

Såfremt behovet er at håndtere meget højfrekvente artikler, er den hurtigste type lagerautomat der findes på markedet en Kardex Megamat RS. Dette beskrives i det følgende.

 

 

”Paternoster princippet”. Kardex Megamat RS modellerne. Verdens hurtigste lagerautomat

 

Kardex Megamat RS kombineret med Kardex Software er verdens absolut hurtigste lagerautomat løsning og er velegnet til højfrekvente pluk. Der findes installationer i drift, hvor bare 1 stk. Kardex Megamat kan præsentere 500 - 1.000 hylder i timen. I tillæg kan plukke- og indlaringsprocessen fuldautomatiseres, hvor plukkasserne fuldautomatisk plukkes og indlagre fra lagerautomaterne og transporteres til et konsolideringsområde.

 

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="//www.youtube.com/embed/NUFTaR_Te3A" height="252" width="448"></iframe>

 

Kardex Megamat vælges derfor til artikler der er højfrekvente, og blot ved én enkelt lagerautomat, kan en operatør være fuldt beskæftiget. 

 

 

Kardex Megamat ”Paternoster” og Kardex Shuttle XP ”lift“ i samspil med hinanden

 

Typisk er en sammensætning af Shuttle XP ”lift” og Kardex Megamat ”paternoster” lagerautomater en optimal løsning til lageroptimering. Kardex Megamat anvendes til de meget frekvente artikler, og Kardex Shuttle XP anvendes til mindre frekvente artikler, der indeholder en større volumen. Se video fra Alfa Laval i Søborg, der viser et godt samspil mellem en Shuttle XP og en Megamat. Samlet er systemet betydeligt hurtigere end manden. Leverancen er leveret i 2005 og leverer fortsat en oppetid på mere end 99,98 %.


<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="//www.youtube.com/embed/p9zXDYSQj3c" height="315" width="420"></iframe>

 

 

 

Lavt til loftet? Kardex Horisontal er løsningen

 

Mange gamle lagerbygninger især i storbyområder er med en lav lofthøjde på 2,5 – 3 meter. Det er fortsat muligt at spare betydelige mængder lagerplads kombineret med en særdeles høj effektivitet. I lagerhaller med lavt til loftet er gågangen ofte endnu længere, og det tager derfor lang tid at håndtere en ordre. Med Kardex Horistontal bringes alle artikler frem til et plukkeområde. Det er ikke unormalt, at effektiviteten øges med 200-400 %. Se mulighederne i video fra Mister Mint.

 

 <iframe allowfullscreen frameborder="0" src="//www.youtube.com/embed/ofrKgcXSxPQ" height="252" width="448"></iframe>

 

 

 

Har du behov for mere information?

 

Kontakt os gerne for mere information eller viden. Vores erfarne og kompetente konsulenter besøger dig gerne for at diskutere muligheder til netop din virksomhed – helt uforpligtigende. Send os en e-mail eller kontakt os på telefon 66 12 82 24.

 

Hvordan sparer jeg plads og øger effektiviteten med en lagerautomat?

Klik her og se beskrivelse og video

 
OK